Meest gestelde vragen

Nee, bij geen van onze verhuurboten heeft u een vaarbewijs nodig.

De minimum leeftijd voor het huren bij een boot is bij ons per boot verschillend. Dit staat op de website per boot aangegeven.

  • Bonnema family min. 16 jaar
  • Nicki, crescent, crescent kajuit min. 18 jaar
  • Volta, Maril, Oud Huijzer, Van Vossen min. 21 jaar

Bonnema Watersport ligt aan de Vuntusplas. Deze plas is direct verbonden aan de Loosdrechtse plassen die u met 10 minuten varen bereikt. Via de Loosdrechtse plassen kunt u ook eenvoudig naar de Vecht of het Hilversums kanaal.

Bekijk hier alvast de omgevingskaart, die u van ons op papier ook meekrijgt.

Ja, deze vaarkaart krijgt u van ons mee en wij lichten de kaart ook graag (uitgebreid) aan u toe.

Ja honden zijn toegestaan aan boord van al onze boten. Let erop dat de hond meetelt voor het maximaal aantal opvarenden op een boot. Honden mogen niet op de bootkussens én de boot moet schoon bij ons worden ingeleverd (zonder haren).

Kijk hier voor onze verhuurvoorwaarden en specifieke regelingen over annuleren en het verzetten van een boeking.

Ja dat is een probleem, dit is namelijk niet toegestaan.

Baby’s, kinderen en honden tellen mee voor het maximaal aantal toegestane opvarenden. Dit heeft alles te maken met veiligheid

Zwemvesten voor kinderen en volwassenen die niet kunnen zwemmen is bij ons in de haven én op de boot verplicht. Het is toegestaan een eigen zwemvest mee te nemen, maar u kunt deze ook bij ons huren. Dit geeft u aan bij de online boeking of kunt u afhalen bij het havenkantoor.

Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee aan boord te nemen. Wel dient de boot schoon te zijn bij het inleveren, van u wordt dan ook verwacht dat u het vuil en eventueel gemorst eten en drinken opruimt. 

Het nuttigen van alcohol aan boord is toegestaan, echter niet voor de schipper. De schipper dient ten alle tijden nuchter te zijn. Ook voor de overige opvarende geldt dat zij maar beperkt alcohol mogen nuttigen (1 à 2 glaasjes) en zeker niet beschonken mogen zijn. Dit heeft alles te maken met de veiligheid van u, de boot en van andere watersporters. 

Wij verhuren geen zeilboten, roeiboten of kano’s

Vanaf de starttijd van de reservering kunt u de boot ophalen. Komt u later? Dit hoeft u niet door te geven. Binnen de gehuurde periode blijft de boot voor u beschikbaar, wij verhuren de boot niet aan iemand anders.

Wij zijn open tot 17.30 uur. In het hoogseizoen kan er op zaterdag en zondag tot 19:00 uur worden gevaren. Kijk voor de actuele openingstijden op onze website. 

Een dagdeel is een shift van een halve dag.

Ochtend: 09:00 – 13:00 uur
Middag: 13:30 – 17:30 uur

Ja, mits er met normale snelheid gevaren wordt (dus niet vol gas). Het is echter niet toegestaan om zelf brandstof te tanken. Indien buitensporig gebruik van brandstof wordt geconstateerd, berekent Bonnema Watersport een bedrag naar rato aan u door.
U krijgt uw borg terug aan het einde van uw vaartocht wanneer u de boot en de sleutels inlevert bij ons havenkantoor. Als u de borg heeft gepind, pinnen wij de borg aan u retour. U heeft het bedrag in de meeste gevallen binnen één dag op uw bankrekening staan. Als u de borg contant heeft betaald, betalen wij de borg contant aan u retour.

Het parkeren in Loosdrecht is (vooralsnog) gratis. U kunt parkeren op ons parkeerterrein,  aan de weg, op het parkeerterrein aan de Horndijk 2 en op het parkeerterrein tegenover cafetaria Oude Dijk op de Oud-Loosdrechtsedijk ter hoogte van huisnummer 220.

Wij vinden het altijd leuk om grote gezelschappen te ontvangen. Vrijgezellenfeesten kunnen er wild aan toe gaan en zijn alleen toegestaan in overleg en na toestemming van Bonnema Watersport. Bij het vieren van een vrijgezellenfeest bij ons is zeer beperkt alcoholgebruik toegestaan (en de schipper dient geheel nuchter te blijven). Wij vinden het namelijk fijn als jullie heel blijven, onze spullen niet kapot gaan en andere watersporters geen gevaar lopen.

E-foils: sinds de zomer van 2023 is de e-foil school Flying Fish te vinden op ons terrein. U kunt zelf een les boeken via dit boekingssysteem. Ook kunnen e-foils worden gehuurd in combinatie met een groepsarrangement. Voor deze aanvraag verzoeken wij u contact op te nemen met nathalja@bonnemawatersport.nl/ sanne@bonnemawatersport.nl. 

Wij verhuren geen sup boarden los. Wel is een dergelijke activiteit te combineren bij een groepsarrangement.

Kijk hier voor de live webcame op de Loosdrechtse Plassen voor de huidige situatie op de plas. 

Gezellig druk of heerlijk windje ?! Altijd genieten op de plassen.